Laden...
Naar Facebook
Naar Twitter

Geschiedenis

De omgeving van Kapitein Zeppos

De steeg Gebed Zonder End is een deel van de oude binnenstad van Amsterdam. In de veertiende eeuw bevond zich hier het Santa Clara Klooster. Er werd oeverloos gebeden. Vandaar de naam van de steeg: "Gebed Zonder End". Om de steeg heen stromen de mooiste grachten van de stad, de Grimburgwal, de Oudezijds Voorburgwal en Oudezijds Achterburgwal. In deze buurt bevindt zich ook de Universiteit van Amsterdam. Kapitein Zeppos ligt op loopafstand van de prachtige Hermitage. 

 

Kapitein Zeppos

Het gebouw is een oud karakteristiek pakhuis uit 1880 en is gebruikt als sigarenfabriek. Op de begane grond bevonden zich de paardenstallen. De naam van het etablissement is gebaseerd op de naam van de hoofdrolspeler uit de gelijknamige Vlaamse serie.

 

Kapitein Zeppos was de held van de jaren 60. De Europese mix van 007 en Batman, strijder tegen het kwaad en brenger van het goede. De aristocraat die van het goede leven houdt. Zijn amphicar, een combinatie van een auto en een boot, stond hem ter zijde bij het bestrijden van de misdaad.

×