Laden...
Naar Facebook
Naar Twitter

Bob & Claire

Bob van Buren is de oprichter van muziek café restaurant Kapitein Zeppos. Na jaren op de vaart te hebben gewerkt ontstond, terug aan de wal, de behoefte om zijn liefde voor de muziek en lekker eten en drinken bij elkaar te brengen. Bob speelde al jaren sax. Zijn voorliefde wat de muziek betreft ging uit naar die van de jaren veertig en vijftig. Hij richtte ook de Zeppos Big Band op, waarmee ze regelmatig in Kapitein Zeppos optraden.

 

Bob komt uit het zuiden. Vandaar dat Zeppos werd ingericht met oude Belgische tegeltafels, spiegelwanden en een beeldengalerij om het Vlaamse gevoel aan het café en restaurant te geven. In de beginjaren had hij alleen het roer in handen maar daar zou snel verandering in komen.

 

Claire van Buren zorgt vooral voor de organisatie van het café en de brasserie. Ze organiseert samen met Bob en Jan Robijns de beroemde Zeppos chantants. Haar muzikale voorliefde gaat vooral uit naar de Franse en de Italiaanse muziek. Brel, Greco, Edith Piaff en Julien Clerc, volgens haar erg lijkend op Bob in zijn jonge jaren. "Wat ik zo leuk vind aan Zeppos is de diversiteit, jong en oud samen. Iedereen voelt zich op zijn gemak. Ja, en de sfeer, dat mediterrane. Zeppos is vakantie in eigen land."

×